הורות, חופשת לידה, ניובורן

אז איך החופשה…(ת לידה שלך)?

לפני 4 חודשים נכנסתי לחופשת הלידה השלישית שלי, אבל למעשה מעולם לא סיימתי את חופשת הלידה הראשונה…

כמה מחשבות שעולות לי 'בדיעבד', את חלקן זכיתי לממש. מתנצלת בפני הגברברים שקוראים את הפוסטים, הפעם אדבר בכוונה תחילה בהטייה נקבית, מאמינה שגם אתם יכולים לשאוב מכאן מידע חיוני על שותפתכם לחיים.

מבחינתי, כשההיריון בשל ואת בשלה הגיע הזמן לעשות תיאום ציפיות עם עצמך, עם אישך, עם ילדים נוספים בבית וכמובן תיאום ציפיות עם הבית… שלא יחשוב בטעות שהוא יהיה נקי בתקופה הקרובה…תיאום ציפיות עם עצמך..בעיקר לא לצפות..אלא לקוות ש..ולקבל מה שיקרה.. להאמין שיהיה ממש בסדר ולקבל את המציאות כפי שהיא – כשהיא תגיע. עם האיש הייתי מדברת על המחשבות שלי בנוגע לגידול ילדים (זה בטח ישתנה מפעם לפעם..אבל כרגע זו הגירסה המעודכנת שלך אז שתפי אותו) וכיוון נוסף זו ההשפעה עליכם, גם אם אין לכם דרך לצפות איך זה ישפיע עליכם. עצם המודעות שהפיצקוש שיצטרפ.ה לזוגיות שלכם יביא לשינויים בקשר ביניכם חשובה.  השנה הראשונה נחשבת לממש קשה..אז לצאת מהסרט ששאר הזוגות שאתם רואים נראים ממש מאושרים מושלמים. אין חיה כזאת. (רק בתמונות בפייסבוק כמובן). אבל גם שלא תשמעו בין השורות שזה חייב להיות קשה או לא מהנה או כבד. פשוט שזה מצב חדש וצריך ללמוד אותו ולהשתפר בו.

מנוחה אמיתית אחרי הלידה..לאו דווקא שישה שבועות כפי שכתוב בספר.. אבל כן כמה שאת מרגישה. תאפשרי לעצמך. זו נקודה להעלות בשיחת התיאום ציפיות… את נחה כדי להיות חזקה בשבילך ובשביל כולם בעוד ממש מעט זמן.

זמן ללמוד את התינוק שלך ולהכיר אותו. נשמע מובן מאליו מצד אחד..נשמע הזוי מצד שני. אבל הזמן הראשוני הזה הוא מדהים… הקשבה ותצפית פה הן הכלים החזקים (האמת שלאורך כל הדרך ובכל היחסים שיש לכם).. אבל ההתחלה הרכה הזו שהתינוק שלכם יכול לבכות ללא סוף כי לא הבנתם את הסיבה יכולה ליצור מעגל אינסופי של תסכול. העצירה המכוונת הזו ללמוד ולהקשיב תייצר תקשורת מצוינת מלכתחילה שתביא לסיפוק הצרכים של התינוק באופן מיידי ותאפשר לך להיות רגועה בהורות שלך.

במידת האפשר תשארי בסביבה רגועה…אני קוראת לזה 'המערה'. אני לא ממהרת לקפוץ לקניון (האמת שלא מגיעה לשם כמעט בכלל)..לבית קפה.. לדייט עם האיש. יהיה זמן להכל. עכשיו זה הזמן שלכם בלי הפרעות…התינוקי מתאקלם לעולם המואר שלנו ואנחנו בזמן למידה והקשבה. נחוץ שקט בשביל זה..גם ככה הראש שלנו מלא בקולות "חברתיים" ותרבותיים שאומרים לנו איך אנחנו אמורים לגדל תינוקות…

כן..הגיע לעולם יצור תלותי והוא תלוי בך. יותר מכולם. גם לאבא תפקיד חשוב מאוד מאוד. אבל את שנשאת אותו ברחמך זמן ממושך, האזין לקולך, הרגיש את תנועותייך, נרדם כשטיילת והתעורר כשנרדמת – את הכי קרובה אליו כרגע. בשונה מיונקים אחרים שיוצאים לאוויר העולם בשלים לנוע בעצמם, האדם תלוי בהוריו, בכל צרכיו הבסיסיים כדי להתקיים ולהתפתח. לאכול, להתנקות מצרכיו, להירדם, לנוע ממקום למקום… יצור קטן שזקוק למגע ידיים, לחיבוק עוטף, למבט אוהב… אל תבהלי מהתלות הזו.. היא כל כך משתנה, מהר מאוד הם יבואו וידרשו את עצמאותם ואז תמצאי את עצמך תוהה איך להגיב לקריאות שלהם בסביבות גיל שנה וחצי "(אני רוצה) ל-ב-ד" !!!!!

למצוא זמן לשיחות קלילות עם בן הזוג.. ייתכן שפיזית יקח לכם זמן לחזור ולקיים אהבה.. אבל מצד שני זו תקופה שהיא עמוסה בהורמונים, ברגשנות, לעיתים בגילוי פערים בגישות, בהבנת המצב החדש וכו'… למצוא זמן להקשיב אחד לשני ולהזכיר שהצד השני חשוב לך.. שהפניות שלכם אחד לשנייה תגיע בקרוב.

אם לא שמעת עדיין את המילה המוזרה הזו.. אז אני נרגשת לחשוף אותך! אוסטיאופטיה. אני מעריצה נובמר 1 של השיטה! … לעצמך – חודשיים לאחר הלידה לבדיקת הגוף האם השתנה משהו מבני בעקבות ההיריון והלידה. לי הייתה חוסר סימטריה באגן ותזוזה של עצם הזנב… מבחינת תינוקי. במדינות כמו צרפת וארה"ב הבדיקה הזו כלולה בסט הבדיקות ביציאה מבית החולים.. עדיין לא כך בארץ, אך אני מאמינה שזה עוד יקרה!! הבדיקה הקצרה הזו עשויה לחסוך מכם מגוון קשיים שמופיעים בעקבות בעיות פיזיות…החל מבעיות הנקה ועד בעיות במבנה הירכיים. זו בדיקה קצרה וקלילה שאם במהלכה מגלים שיש צורך לטפל במשהו אז גם הטיפול לרוב קצר ומסתיים בפגישה אחת שתיים.

תקופה שמבחינתי היא תקופה של פוריות מחשבתית. כל כך הרבה רעיונות ומחשבות נולדים ברגעי ההנקה והטיפול.. גיליתי את זה אחרי הלידה של קמה, טרם גיליתי את הלהיט 'הנקה בשכיבה', הייתי יושבת שעות במיטה ומניקה (לקח לי הרבה זמן להבין שהיא סיימה לינוק ואפשר ללכת לישון…), במקום לחשוב על היד שבקרוב תהפוך לנמק… חשבתי מה אני יכולה לעשות, אילו משחקים, קישוטים, יוזמות, מה מעניין אותי עוד ללמוד ולהעמיק… וכך נולדו יחד עם קמה עוד אלפי רעיונות, חלקם הפכו למציאות, חלקם נשארו ברשימות חלקם עברו שינוי ומחלקם נפרדתי… ועם כל לידה נוספו עוד ועוד רעיונות…

זמן לעצירה וחישוב מסלול מחדש בנוגע לחיים. בכלל מציעה להסתכל על צמתים בחיים כהזדמנות לבחינה מחודשת. מה עושה לי טוב מה פחות ואיך ביכולתי לקדם את מטרותיי קטנות כגדולות. תקופות כאלה שחסרות עוגן יציב עשויות להלחיץ אני חושבת שזה בגלל שפתאום מבינים כמה אפשרויות יש וזה עשוי לטלטל. יש לא מעט אתרים, בלוגים ורשימות שמציעות הזדמנויות לעבודה מהבית, עבודות שאפשר לעשות לבד דרך האינטרנט והתנהלות חסכנית שיכולה להשאיר אתכן חופשיות גם לאחר תום שלושת החודשים שהמדינה "פירגנה" לנו ולילדינו.

מנסה לחזור לעצמך? מציעה לחשוב על זה קצת אחרת. במקום לנסות להשיב את הנערה שהייתה שם קודם לכן, מבחינת מידת הבגדים, חיטוב הגוף וכמובן מבחינה מנטלית, עדיף לקבל ולהכיר את האישה החדשה שנולדה פה. ספר מקסים ששופך אור עלינו הנשים ומסביר את השינויים המטורפים שעוברים עלינו לאורך כל הדרך נקרא 'המוח הנשי', כתבה אותו ד"ר לואן בריזנדיין. היא מתארת את השינויים שהמוח שלנו עובר, בדמות הורמונים שונים שמתווספים או שכמויות הפרשתם משתנות. אז זו לא קלישאה שאחרי לידה אנחנו משתנות. זה אמיתי. ההורמונים שמופרשים בעת הלידה ואחרי גורמים לשינויים מהותיים והם חלק ממה שמסביר לי את האינטואיציה האמהית הטבעית שפתאום נוצרה אצלי (אני שלא ידעתי מעולם איך מרגישה אינטואיציה ואיך משתמשים בה!).

אז קדימה שתהיה חופשה מהנה… מאחלת שתצליחו להאריך ולהאריך עד כמה שרק תרצנה.

 

 

****

עונים על סקרים, משפיעים על החברה וארגונים ומרוויחים כסף! כנסו לקישור: סקרי דעת קהל

תגובה אחת על ״אז איך החופשה…(ת לידה שלך)?״

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s