בריאות, ניהול בית

סדנה מהירה לניהול הבית

איך נראה הבית "המושלם" בעיני רוחנו? נקי? מסודר? עם אנשים שמחים בתוכו? בית שהוא ממלא אותנו באנרגיות? בית שמותר בו להיות בדיוק מי שאנחנו? בית מתוקתק? בית עם צבעים חמים ונעימים? בית שכיף לחזור אליו? בית שיש בו הורים שמחבקים את מי ששב אליו? בית שיש בו אורחים? בית עם גינה? בית גדול ומרווח? או בית קטן ואינטימי? בית עם המון אור טבעי?

בית – משקף כל כך הרבה דברים. לא משנה כמה נעבוד עליו, נשפץ אותו, נשנה אותו ותמיד תמיד יימצא מה עוד לשנות, להוסיף, לשפץ בו!!! זה החלק שיכול לעייף וזה החלק שיכול לרגש.

מצחיק אותי שילדים לומדים כל כך מהר איך "צריך להיראות" בית. ריבוע מצחיק עם משולש כגג. שני חלונות ודלת. בלי עומק, עם מעט רוחב ובעיקר… תמיד נראה אותו הדבר…

תוך כדי שאני רושמת אני מבינה כמה אין לי עדיין תשובה מלאה לשאלה שבעצמי שאלתי… אבל אם אתם שואלים אותי מה הם המרכיבים הכי חשובים כרגע, נכון לעכשיו, בבית שיש לי ושאני רוצה שיהיה לי: שכל אחד מבני הבית ימצא את מקומו בתוכו; שכל אחד יהיה בדיוק מי שהוא בתוכו; שכל אחד יוכל לשוב אליו ולהתמלא בו באנרגיות; בית שהרגש העיקרי בו (בלתי אפשרי שיהיה רק אותו) הוא שמחת חיים פשוטה !

וכל השאר מותרות 🙂 אז הנה רשימת המותרות שלי להתנהלות ביתית שמתנהלת לא כדרך אגב, אלא מתוך כוונה וחתירה ליעדים מסוימים, מתוך שותפות של כל בני הבית לא משנה מינם, השתייכותם המגדרית ו.או גילם הקטן או המופלג ומתוך רצון לפעול ביעילות אך גם בשמחה… בהצלחה 🙂

  1. מייצרים לוח חזון – שמכיל תמונות ציטוטים משפטים מעוררי השראה. לצידם מוסיפים 3 מטרות על ועד 10 יעדים לשנה-שנתיים הקרובות. תמונה מובטחת בקרוב !!!
  2. בונים תפריט שבועי – מתחשבים בערכים בריאותיים, אידיאולוגיים וכו' שחשובים לנו, בכל ארוחה יש לפחות מרכיב אחד אהוב על ידי כל בן משפחה. (אם יש בן.בת בררנים במיוחד, מכינים עוד רשימה שנקראת "מה …. אוהב.ת לאכול?" לרוב פתאום תגלו שיש שם די הרבה מרכיבים. אם גיליתם שממש ממש לא..שווה להתייעץ עם איש מקצוע. הרשימה הזו מאוד תקל עליכם בבניית התפריט ותוציא אתכם מהמחשבה המעגלית והלא מקדמת – "אבל הוא.היא לא אוכל.ת כלום!!!!").
  3. על בסיס התפריט מייצרים רשימת קניות בסיסית קבועה ושומרים באפליקציה כלשהי: keep למשל.
  4. מכינים רשימת תפקידים קבועים בבית – רשימה אחת שאת/ה מכינ/ה ושני השני מכין.
  5. חושבים אילו מהתפקידים אהובים עלינו ואילו אנחנו ממש ממש לא אוהבים. רואים אם אפשרי לעשות ברטר עם בן הזוג… או לחלוק במשימות הפחות אהודות בפרקי זמן קבועים/לא קבועים. אפשר לדבר על זה מראש ובאופן כללי על המשימות הפחות אהובות ולהגיד שיש צורך לגלות רגישות גבוהה יותר בבקשת החלפה בעתות הצורך. כדאי בנוסף לחשוב למה לא אוהבים את המשימות האלה ומה יגרום לנו לעשות אותם בהנאה רבה יותר (למשל יחד עם מישהו, עם מוסיקה ברקע, בשעות מסוימות ביממה וכו').
  6. בתלות בגילאי הילדים מייצרים רשימות תפקידים עבור כל ילד.ה – מתנתקים מהגדרות מגדריות, מתנתקים מחוסר אמונה ביכולות, מייצרים אמונה ששותפות בבית היא כלי לחיבור, שייכות, שיפור יכולות, למידת מיומנויות, עזרה אמתית בקיום הבית ועוד ועוד מלא דברים חיוביים.
  7. עוברים על הלו"ז השבועי מדי מוצ"ש או ראשון בבוקר, למי שיש את הפריבילגיה "להיות נוצרי" :), מתאמים כמה שיותר דברים כדי לחסוך לוגיסטיקות בהמשך השבוע.
  8. מייצרים בנק משימות שבועי – משימות שהן לא המובנות מאליהן כמו להכין ארוחה לשטוף כלים לאסוף ילדים…
  9. בכל יום כותבים משימות יומיות שחוזרות על עצמן (המובנות מאליהן) ומוסיפים בין 2-5 משימות שהן "מעבר". תהיו כנים עם עצמכם ואל תעמיסו אם אתם יודעים שלא תצליחו לעמוד ביותר משתי משימות, אחרת התוצאה שלכם תהיה "אכזבה" תחושת כישלון ועוד תחושות שליליות שאינן רצויות במיוחד…
  10. להכיר ולהגיד בקול את העוגנים בלו"ז – שעת יציאה מהבית בבוקר, שעת ארוחת הערב… אלו אצלנו העוגנים החשובים. ואז גוזרים את ההכנות לקראת כל עוגן לפי הצרכים.
  11. להכיר את עצמך היטב, וברגע של חוסר יעילות, מיקוד, מירכוז, חוסר מוטיבציה, דכאון וכו'.. להבין מה ישיב את רוח החיים לקנן בך – בדרך כלל לעצור יהיה מעולה. אצלי ליצור, מוסיקה מסוימת (מאוד מסוימת…), להשתולל עם הבנות, לטייל בחוץ, לשתות קפה עם משהו מתוק, לקפוץ לשכנה, להתעפץ על הספה, להזמין חברה הביתה….כל אלה ישיבו את רוחי ואת הרצון לחיות ולעשות.

 

מוזמנ.ת לשתף בתגובות מה לקחת ולחדש לי כדי שגם אני אוסיף לחיינו.

 

***

עונים על סקרים, משפיעים על החברה וארגונים ומרוויחים כסף! כנסו לקישור: סקרי דעת קהל

תגובה אחת על ״סדנה מהירה לניהול הבית״

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s