לידת בית

לידת בית – הצד הפרקטיקני של הסיפור

החלטת ללדת בביתך… את דיי נדירה בהחלטתך (פחות מחצי אחוז מכלל הנשים היולדות).. יאמרו לך שאת משוגעת, שאת בורה, שאת חסרת אחריות, שאת אמיצה. יגידו לך כל מיני דברים.

אבל כשתהיי אחרי את תרגישי – בפשטות – כמה זה פשוט נכון ומדויק.

זה פוסט תכלסי.. עם מעט מילים והרבה מעשיות. מה עושים עם כל הביורוקרטיה שנשארה ומכבידה אחרי שגם ככה עברת את החוויה המשוגעת הזאת שנקראת לידה.

האם בגלל זה לשקול לא ללדת בבית? מה פתאום. קטן עלייך באמת!

מה עושים אחרי הלידה?

  1. קובעים מראש עם רופא ילדים/משפחה שעושה ביקורי בית אחרי לידות בית ומתקשרים אליו מיד אחרי הלידה שיגיע ב-24 הקרובות לבדיקה פשוטה, תקוו שהתינוק יהיה ער. או ישן. לא יודעת מה עדיף…! (צהבת יילודים, אישונים, מרפס פתוח, איברי מין, מפרקי רגליים, רפלקסים….).
  2. ויטמין k – אם נותנים נוזלי – אז יש שלוש מנות – ראשונה ביום הלידה, שנייה בגיל שבוע ושלישית בגיל חודש), לשאול את המיילדת אם היא מביאה עימה.
  3. רישום במשרד הפנים מצריך את האמא הטרייה האב הטרי והתינוקי שנולד – בילוי משפחתי. יש לקחת: אישור לידת בית שחתמה עליו המיילדת וסיכום הלידה, תצלום רישיון של המיילדת, תצהיר חתום ע"י עו"ד, סיכום בדיקת רופא, תעודות זהות של שניכם, אורך-רוח, רצוי אך לא חובה להגיע עם החלטה על שם.
  4. PKU –  אם יש משהו שנותן מבחינתי נקודות זכות ללידה בבית חולים זו העובדה שאת לא נחשפת לזוועה הזאת הקרויה בדיקת PKU. בדיקת סקר יילודים למספר מחלות נדירות ש"כדאי שתגלו אותן מוקדם". לבדוק אם המיילדת מבצעת את הבדיקה הזו כשתשוב לבקר או שעליכם לעשות זאת בעצמכם. אם עליכם: בקשו מהמיילדת את דף הבדיקה ואולי גם דוקרן חביב יחסית… וגשו לשאול בקופת החולים הקרובה לביתכם / הדלה מחולים אם הם יודעים לעשות את הבדיקה הזו… מותר עד 72 שעות מהלידה. קחו את הזמן המקסימלי..אחות בבית חולים לימדה אותי שיטה פשוטה יותר – במקום לאסוף דם ישר מכך רגלו של התינוק אל דף הבדיקה, לאסוף לתוך 2 מבחנות ובעזרתן "לצבוע" את דף הבדיקה…תציעו לאחות המטפלת…
  5. דמי לידה – הגישו את הטפסים לדמי לידה לביטוח הלאומי אלא אם אתם במקום עבודה חביב שעושה את זה עבורכן.
  6. ודאו שקבלתם מענק לידה ("עם קבלת דיווח ממשרד הבריאות על לידת בית, ישולם מענק הלידה ללא צורך בהגשת תביעה")
  7. הגישו בקשה לקופת החולים שלכם אם יש לכם סל היריון על מנת לקבל החזר על "דולה" (*רלוונטי רק אם המיילדת שלכם היא גם דולה או שהייתה דולה נוסף למיילדת).
  8. אוסטיאופטיה – בחלק ממדינות העולם זה כלול בסל הבדיקות ליילוד עם צאתו לאוויר העולם, אני מוסיפה את זה בעצמי לקטנטנים שנולדים בביתי. לאחר חודשיים מהלידה אני והקטקט נוסעים לבילוי משותף. הקטנצ'יק זוכה לבדיקה ואם יש צורך אז גם בטיפול ואני זוכה לטיפול הגון שמחזיר את האגן שלי למצבו הרצוי והראוי.
  9. בדיקת סינון שמיעה – חשוב מאוד!! זו בדיקה שגם כן זוכים בה בבית החולים אך בלידת בית יש לדאוג לה בעצמכם. יש לבצע אותה עד 3 חודשים מרגע הלידה, לכן לא חייבים לרוץ לעשות אותה, אבל כן חשוב לי להדגיש שככל שעובר הזמן קשה יותר לבצע אותה וככל שהם קטנטנים הבדיקה מתבצעת ביתר קלות (מהסיבה הפשוטה שצריך שהם יהיו בשקט ועדיף לכולם ישנים).
  10. חיסון צהבת מסוג B – אפשר להשלים בטיפת חלב, אפשר לקחת את הזמן בנחת, אבל תבררו בעצמכם מתי כדאי, האם כדאי וכו'.

נחים ומתפנים להכיר את התינוק המתוק שרק הגיע. לזכור שרק ילדת….:) ולכן, ציפיות בהתאם!

מזל טוב, את אמא 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s