חסכנות, ניהול בית

כל מה ששווה לקנות לפני הלידה

קודם כל בלי לחץ. רובנו גרים גג 40 דקות (וממש הגזמתי) ממקום מרכזי שנוכל לקנות בו הכל ברגע שנגלה מה צריך. אז להפחית לחץ. אין ציוד שיגרום לך להיות אמא או אבא יותר טוב.

קודם כל מקשיבים לצרכים שעולים תוך כדי תנועה. מבינים מה חסר ומה יעזור ויקל. מה מתאים לגודל הבית ומה לא מצריך שינויים מטורפים. 

בכל מקרה לא הייתי הולכת לחנויות של המותגים הגדולים ומקשיבה לזבנית שתספר לי מה אני ממש חייבת לקנות לפני הלידה ובטח לא יוצרת רשימת-קניות מטורפת לפני הלידה. ממש בזבוז כסף והוצאה גדולה ומיותרת, מייצרת תפיסה שגויה שתינוק עולה הרבה כסף.

גם ככה עוד רגע השינוי הגדול של חייכם מתחיל!

  1. בגדים לתינוקי – ניובורן יכול להיות קטן על תינוקות גדולים ולכן אפשר ישר לקפוץ למידה 0-3. בהקשר הזה כמה דברים: בגדי יד שנייה יהיו בדרך כלל אדירים ונקיים, כי תקופת הלבישה קצרצרה ועדיין אין בה מזונות מלכלכים, עוד מישהי שממש מתלהבת מקנייה כזו זו הסבתא לעתיד…  מבחינת כמויות, ממש לא להגזים, לא לקנות מלא מלא מלא בגדים! חושבת ש-7-10 חליפות יספיקו. בהתאמה לחורף או קיץ, עונה אחת תספיק כמובן.
  2. חיתולים – אני ממש בעניין של חיתולים רב פעמיים. אבל בחודשיים הראשונים אני מסתבכת איתם מאוד. לכן אני קונה חבילת חד"פ לקראת הלידה ומחדשת כשנגמר עד בערך גיל חודשיים ואז אני עוברת לחיתולים רב פעמיים שהם מהממים ביופיים ומבחינתי נפלאים ממיליון סיבות, יוולד פוסט נפרד בנושא. בכל מקרה, לא להיסחף, הם כל כך יפים שאתם יכולים למצוא את עצמכם רוכשים כמויות בלתי סבירות. מצד שני, כדי לנסות באמת – צריך כמות סבירה של חיתולים (אני התחלתי עם 7 למשל).
  3. מיטחברת – מניסיון של עריסה, ושקעי פסים על פני העייפות. כשקמה רק נולדה היא קבלה עריסה מתוקה משלה, זוכרת שאני שוכבת במיטה שלי ומצמידה את פני לעריסה. לראות, להריח, להרגיש את קמה ולהבין רגע לפני שהיא ממש זזה מתי היא רעבה או אולי משהו אחר מציק לה. כשהנקתי אותה הנחתי לה להישאר עליי, עד שזה נהפך למנהג קבוע והעריסה הפכה לחפץ יעיל לערימות הכביסה הלא מקופלות. אז אני ממש ממליצה על מיטחברת – לא חייבים לקנות, אפשר לבנות, אפשר לאלתר עם מיטת תינוק רגילה שמסירים לה דופן אחת, אפשר לשאול מחבר/שכן, אפשר לקנות יד 2, אפשר לשאול את כל חברי הפייסבוק שלכם אם יש להם לתת/להשאיל לכם, אפשר לבקש מתנה ממישהו שממש אוהב אתכם, אפשר להשכיר (אני פחות אוהבת את האפשרות הזאת, אבל אם מתכננים מעט ילדים אז אולי זה יותר רווחי) ואפשר לקנות כמובן. אגב, גם אפשר פשוט לרדת למיטת קרקע שעשויה ממזרונים לתקופה ואז זה ממש נוח (אצלנו לא התקבל ברוב קולות…). 
  4. מנשא לופיקס – גיליתי אותו בילדה השלישית שלי. עד אותו רגע הייתי עם מנשא קשירה קלאסי. שהוא נפלא ויש לו ים יתרונות (אז גם עליו אני ת'כלס ממליצה).. אבל הקושי העיקרי שהיה לי עם השלישית, הוא התזמון ומשך הזמן שלקח לי לכרוך את הבד על עצמי, להכניס את הגורה לתוכו ואז לגלות שזה הדבר האחרון שהיא רוצה, כשברקע שתי בנות חסרות סבלנות. No more!!! ואז שכנה השאילה לי את הלופיקס שלה (לכבוד הלידה הרביעית שלי, קניתי לעצמי מתנה לופיקס חמרה משגע!). החסרון העיקרי שלו שהוא לפי מידות ואז אם את והחצי שלך אינם באותו גודל (אצלנו ממש פער במידה!) – אז המנשא הוא רק לאחד מכם – ואין אפשרות להתחכם בעניין. אבל את כל השאר ממש אהבתי. חשוב לציין שזה החל מ-3.5 ק"ג ועד… שהם מתמתחים כל כך חזק שזה כבר לא מתאים – מרגישים בכך… איך לבחור? הכי טוב למדוד ולנסות עם התינוק. אצל חברה או דרך יועצת מנשאים – ממליצה עלך האתר "המנשא הנכון", יש שם רק את תוצרת הארץ, אז אפשר לעשות השלמת מדידה אצל חברות. בכל מקרה אל תעשו מחקר מקיף, ברגע שמצאת משהו נוח – לעצור ולקחת!
  5. סלקל – אין ממש ברירה. הרוב יולדות בבית החולים, כך שאפילו צריך לקנות את זה עוד לפני שהגור נולד. או בזמן שנמצאים בבית החולים – מישהו דואג לזה במקומכם. אין לי המלצה ספציפית, מודה שאנחנו בחרנו באפשרות הקלה, הזולה והפשוטה לחיבור לאוטו. הבטיחות היא נושא חשוב, במיוחד אם אתם מבלים ברמה יומיומית על הכביש, אז זה הנתון העיקרי שהייתי מתחשבת בו. עוד שיקולים שכדאי זה משקל הכסא ופשטות החיבור לאוטו אם אתם מתכוונים להשתמש בכסא אחד לשני רכבים שונים, פשטות בהוצאת הכיסוי לניקיון, מוצר חזק שיחזיק יותרמילד.ה אחד. איך לבחור? המלצה, השוואה באתרי השוואות מחירים, לגמרי אפשר להזמין דרך האינטרנט ולא ללכת לאף חנות. 
  6. עגלה – טוב… לא ארחיב המון. הייתי מתחשבת בגודל העגלה – משקל קל, קל לקפל ו-הופ לאוטו. יש לך תינוק על הידיים, אלף חפצים ואולי עוד כמה ילדים מסביבך, יד פנויה פחות… אז הכי טוב שיהיה אפשר לקפל את העגלה ביד אחת ולהרים בקלות באותה יד אחת (וי על שיעור כושר ליד ימין להיום). איכשהו שלוש בנות גידלתי בלי שלב האמבטיה, ישר קפצנו לטיולון. הרביעית הביאה סיפור שונה ולכן – קיבלה אמבטיה לחצי שנה בערך והייתה מאוד יעילה. אז נקודה תחתונה – אל תקחו כמובן מאליו שצריך או לא – תרגישו אם זה טוב לכם או לא. איך לבחור? לבקש המלצות מחברות שגרות באזור דומה לשלכן עם אורח חיים דומה, הקשבה עצמית לצרכים ולכיס. במקרה הזה, הייתי גם מחפשת יד שנייה למסירה, חוץ מעגלה אחת שקיבלנו מתנה שאר העגלות הגיעו אלינו מאנשים שנפרדו מהעגלות שלהם.

זהו להיום!! הכי חשוב – לקנות כשרגועים, כששמחים וכשאין קולות רקע – שמעודדים לקנות עוד ועוד !

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s